Jäsenyys

Jäsenenä olet oikeutettu moniin rientoihin, haalareihin sekä moneen muuhun. Linkin jäsenenä saat olla muidenkin ainejärjestöjen jäsen, sillä emme ole turhan kateellisia. Yhdistyksemme säännöt tunnustavat kolme erilaista jäsenlajia, eli varsinaisen jäsenyyden, kannattavan jäsenyyden sekä kunniajäsenyyden. Pähkinänkuoressa ja mutkat suoristaen

 • varsinaiset jäsenet ovat opiskelijoita
 • kannattavat jäsenet ovat kiinnostuneita kannattamaan yhdistyksen toimia sekä tarkoitusperiä ja
 • kunniajäsenet ovat nimensä mukaisesti tehneet jotain sellaista, että yhdistys on heitä halunnut kunnioittaa ja muistaa.

Liittyminen

Alla on ohjeet liittymiselle eri jäsenlajeillemme. Ongelmien tai kysymysten noustessa voit ottaa yhteyttä vaikka yhdistyksen puheenjohtajaan sähköpostitse pj (at) linkkijkl.fi.

Varsinaiseksi jäseneksi voit liittyä saapumalla opiskelijatilaamme (AgC233.2 A.K.A. Kattila) ja etsimällä käsiisi ainejärjestön hallituksen jäsenen, joka voi ehtiessään liittää jäseneksi siinä paikalla. Mikäli haluat liittyä etänä (eli hallituksen jäsen ei valvo liittämistä) toimi seuraavasti:

 1. Tutustu Linkin sääntöihin ja tarkoitukseen (löytyy säännöistä kohdasta 2.) ja hyväksy molemmat. Jos et hyväksy sääntöjä tai tarkoituksia, et voi liittyä jäseneksi.
 2. Tutustu Linkin rekisteriselosteeseen ja hyväksy se. Mikäli et hyväksy rekisteriselosteemme sisältöä ja/tai et halua antaa meille selosteessa ilmoitettuja pakollisia tietoja, et voi liittyä jäseneksi.
 3. Jos hyväksyt yhdistyksen säännöt, tarkoituksen ja rekisteriselosteen, niin kerää itsestäsi vähintään rekisteriselosteen kohdan ”Rekisterin tietosisältö” ilmoittavat pakolliset tiedot, eli
  1. Täydellinen nimesi, eli sukunimi ja kaikki etunimet. Yhdistyslaki vaatii nämä tiedot jäsenluettelosta.
  2. Sukupuolesi. Ehkä pystymme arvaamaan sen nimestä, ehkä emme, joten kerro suoraan.
  3. Korppi-tunnuksesi. Näin pystymme valvomaan jäsentemme opiskelijuutta, joka on sääntöjemme kohdan 3. edellytys varsinaiselle jäsenyydelle
  4. Sähköpostiosoitteesi. Tämän ei ole välttämätöntä olla yliopiston sähköpostiosoite, mutta meidän on tarvittaessa pystyttävä ottamaan yhteyttä jäseniimme.
  5. Pääaineesi.
  6. Opiskelujen vaiheen, eli oletko kandi-, maisteri- vai jatko-opiskelija.
  7. ”BONUS”: asuinpaikkasi. Vaikka rekisteriselosteen mukaan tätä ei tarvittaisi, niin yhdistyslaki sanoo jäsenluettelosta toisin.
 4. Tietojen lähettäminen: lähetä hallitukselle sähköpostia, jossa ilmoitat selkeästi hyväksyväsi yhdistysen säännöt, rekisteriselosteen sekä kerrot selkeästi vähintään edellisen kohdan luetteloidut tiedot. Lisäksi saat viestissäsi kertoa meille mielestäsi kaikkien aikojen parhaasta tekstieditorista tai vaikka kissastasi, mutta pakolliset tiedot riittävät liittymiseen. Sähköpostin voi lähettää vaikka osoitteeseen pj at linkkijkl.fi
 5. Odota, että saat ilmoittamaasi sähköpostiisi tiedot jatkotoimenpiteistä. Varsinkin uusien opiskelijoiden aloittaessa ja liittyessä massoittain Linkkiin ohjeiden saapumisessa saattaa kestää jonkin aikaa, mutta pyrimme toimimaan mahdollisimman nopeasti. Jatkotoimenpiteet sisältävät mm. tavan, jolla voit vaihtaa Linkin sivuille kirjautumisessa käyttämäsi oletussalasanan.
 6. Liity mukaan toimintaan parhaaksi katsomallasi tavalla. Virallisesti yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenehdokkaat jossakin hallituksen kokouksessa, mutta toimintaamme voi ja kannattaa silti osallistua.

Kannattavaksi jäseneksi

Linkin kannattajajäseneksi voit liittyä lähettämällä sähköpostilla (alumnivastaava@linkkijkl.fi) seuraavat tiedot:

Täydellinen nimesi, eli sukunimi ja kaikki etunimet.
Sukupuolesi.
Sähköpostiosoitteesi.
Valmistumisvuosi.
Tutkinto.
Asuinpaikkasi.
Viimeisin työpaikkasi.
Kannattajajäsenyyden hinta on 20 euroa/vuosi. Lasku lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoittautumisen jälkeen.

Kunniajäseneksi ei liitytä, vaan yhdistyksen kokous kutsuu yhdistyksen sääntöjen kohdan 3. ilmoittamalla tavalla esitetyn ja hyväksytyn henkilön, jonka jälkeen hyväksytty henkilö kutsutaan yhdistyksen kunniajäseneksi. Yhdistyksen kokous on syyskokouksessa 2015 hyväksynyt ensimmäisten kunniajäsenten kutsumisen yhdistykseen, joten heistä meillä ei vielä tämän sivun päivtyshetkellä ole keskitettyä rekisteriä.

Mikäli mielestäsi tiedät/tunnet henkilön, joka mielestäsi olisi oikeutettu kunniajäsenen asemaan, ilmoita asiasta hallitukselle. Ilmoittaja on vastuussa kunniajäsenehdokkaan yhteystietojen hankkimisesta.