Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koodaamo

27 maaliskuun @ 14.00 - 16.00

Mikä: Koodaamo on ylimääräinen ohjelmoinnin vapaamuotoinen ohjaustilaisuus, missä on mahdollisuus kysyä apua ohjelmoinnin askarruttavissa kysymyksissä kokeneemmilta opiskelijoilta.

Missä: Etänä!

Milloin: perjantai 27.3. klo 14:15 – 16:00

 

Tilaisuuteen ei ole erillistä ilmoittautumista. Mikäli tulet tekemään tehtäviä tilaisuuteen, muistathan tuoda omat työvälineet. Huom. Tilaisuudessa ei saa valmiita vastauksia tehtäviin, vaan ohjaajat ohjaavat oman taitotasonsa mukaisesti oikeaan suuntaan.

OHJEISTUS ETÄKOODAAMOON:

 

Koodaamot järjestetään jatkossa etäyhteyden välityksellä käyttäen hyväksi yliopiston tarjoamaaa Microsoft Teams – ohjelmistoa. Tarvitset etäohjausta varten mikrofoonin (kannettavissa tietokoneissa löytyy sisäänrakennettuna), internetyhteyden, sekä oman tietokoneen.

 

TEAMS – käyttöönotto:

 

– Siirry verkkosivulle: https://account.jyu.fi

– Tunnistaudu verkkosivuilla yliopiston käyttäjätunnuksellä ja salasanalla

– Siirry kohtaan “Palvelut”

– Valitse ruksi kohdalle “Microsoft Office 365 – pilvipalvelut”

– Valitse “Tallenna”

– Siirry verkkosivulle: https://www.office.com

– Paina kohtaa “Kirjaudu sisään”

– Kirjoita sähköpostiosoitteeksi tunnus@jyu.fi eli esimerkiksi jthaapas@jyu.fi (ILMAN STUDENT ETULIITETTÄ!)

– Kirjoita salasanaksi yliopiston salasanasi.

– TEAMS – sovellusta voi käyttää verkkoselaimen kautta, avaamalla sen tästä listasta. Suosittelen kuitenkin lataamaan Office-paketin valitsemalla oikeasta ylänurkasta “Asenna Office”

– Tämän jälkeen Teams on asennettu tietokoneellesi yhdessä Office-paketin kanssa.

 

Tässä välissä hieman TEAMS:in toimintaperiaatteesta. Sovelluksessa on “Tiimejä”, “Organisaatioita”, “Kanavia”, sekä tukku muita toiminnallisuuksia. Organisaatiosi on sähköpostin verkkotunnuksen mukainen organisaatio, eli tässä tapauksessa @jyu.fi – tästä ei tarvitse välittää, kun tunnistaudut yliopiston tunnuksilla – niin kaikki ovat samassa organisaatiossa. “Tiimit” ovat ns. ryhmiä, mihin sinun tulee erikseen liikkua. “Tiimit” sisältävät taas keskustelukanavia, esimerkiksi “Yleinen” tai “Ohjaus” tms. missä voit välittää viestejä muille “Tiimien” jäsenille.

 

– Kopioi tämä kutsulinkki verkkoselaimeen: https://bit.ly/2IOJrDX (Tämä on lyhennetty linkki “Koodaamo” – tiimiin liittymiseksi.)

– Selain avaa ponnahdusikkunan, missä se tiedustelee haluatko avata kyseisen linkin “Microsoft Teams” – työpöytäsovelluksen kautta. Hyväksy tämä valinta.

– Siirry tämän jälkeen Teams-sovellukseen.

– Olet nyt liittynyt Koodaamon “tiimiin”. Voit varmistaa tämän valitsemalla vasemmalta portaalista “Tiimit”, tässä näkymässä tulisi nyt olla listattuna “Koodaamo”.

 

TOIMINTA OHJAUKSESSA:

 

– Valitse vasemmalta portaalista “Tiimit”.

– Klikkaa “Koodaamo” – linkkiä, niin tämän alle avautuu tiimin alla löytyvät kanavat.

– Ohjauksen alkaessa siirry “Ohjaus” – kanavalle.

– Mikäli tarvitset apua, kirjoita kanavalle apupyyntö esimerkiksi muodossa “Tarvitsen apua, kurssin nimi, tehtävän lyhyt kuvaus.”

– Tämän jälkeen ohjaaja ottaa sinun kanssa kahdenvälisen “Äänipuhelun”.

– Puhelun alareunassa on mikrofonikuvakkeen viedessä “Jaa” – kuvake, mistä voit jakaa kokonaisen Työpöytänäkymän, tai vaikka halutessasi esimerkiksi Eclipse – näkymän. Näin voit jakaa näkymäsi ohjaajalle.

– Saat näkyviin myös keskustelunäkymän valitsemalla “Näytä keskustelu.”

– Ohjaaja voi tarvittaessa avustaa näytön jakamisessa ja keskustelunäkymän avaamisessa.

Tiedot

Päivämäärä:
27 maaliskuun
Aika:
14.00 - 16.00